Terug
 

Een Luistervoorstelling bestellen

Het Verhalenhuis gaat op tournee met alle luistervoorstellingen waarin Rotterdammers vertellen.

 

De afgelopen jaren hebben we meer dan 500 ‘gewone’ Rotterdammers geïnterviewd en gevraagd naar hun persoonlijke verhalen. Van de mooiste fragmenten zijn compilaties of podcasts samengesteld. Samen met vrienden, familie of buren luisteren naar de Rotterdamse verhalen via (draadloze) hoofdtelefoons is een bijzondere ervaring. Juist ook in de lockdownperiode bezochten we onder meer Ommoord, Katendrecht en Hoogvliet waar ruim 250 deelnemers vanaf hun balkon, hun tuin of vanuit hun huiskamer meeluisterden.
Heel graag komen we ‘op bestelling’, in de straat, voortuinen, balkons, 1,5-meter ruimtes. Via de stille disco-hoofdtelefoons kunnen we iedereen laten meeluisteren naar de verhalen. We houden daarbij alle veiligheidseisen in de gaten. Er zijn voorstellingen over de Wederopbouw van Rotterdam, over de Brandgrens, over Katendrecht, over migratie, over straten en buurten. Ook een luistervoorstelling bestellen/aanvragen?

 

 
 

 

Voor wie:
alle Rotterdammers die nieuwsgierig zijn, graag luisteren naar (echte) verhalen van gewone Rotterdammers, en (veelal) nu door de lockdown aan huis zijn gebonden

 

Kosten:
tussen 50 en 250 euro per groep en gelegenheid afhankelijk van aantal personen en duur

 

Wanneer:
we kunnen op elke dag en tijdstip komen, in overleg

 

Aantal deelnemers:
10-100, de deelnemers moeten binnen een bereik van 100 meter bij
elkaar woonachtig zijn.

 

Hoe bestellen/aanvragen:
bel 010 720 0997 of stuur een mail naar: laura@verhalenhuisbelvedere.nl. Geef uw interesse voor een onderwerp aan, zie tekst onderaan.

 

 

Hoe gaat een voorstelling in zijn werk?

 

1. Op een overeengekomen dag en tijdstip arriveren wij met schone, draadloze hoofdtelefoons, een zender en programmainfo.

 

2. Via de contactpersoon van de plek kunnen deze hoofdtelefoons en de bijbehorende programmabladen worden uitgedeeld.

 

3. Wij installeren onze zender en microfoon op een centrale locatie (ca. 15 min. nodig). Denk onderaan de balkons, in een grote tuin, in het midden van een straat etc. Het enige wat we nodig hebben is een stroompunt. Wij kunnen zelf de benodigde verlengsnoeren meenemen.

 

4. Op een van te voren afgesproken tijdstip vragen wij alle deelnemers (met behulp van een megafoon) tegelijkertijd de hoofdtelefoon op te zetten. Dan volgt een korte uitleg en starten de voorstelling. Na een aangegeven tijdsduur (tussen 20 – 50 minuten afhankelijk van het onderwerp) worden de hoofdtelefoons weer ingenomen, en daarna door ons gereinigd.

 

5. De luisteraars kunnen dus allen op de benodigde afstand van elkaar, tegelijkertijd een zelfde verhaal / voorstelling luisteren.

 

6. Daar verhalen altijd weer nieuwe verhalen opleveren – de verhalen zijn vaak herkenbaar en halen veel herinneringen boven – kunnen alle luisteraars via een ‘gastenkaartje’ in het programmablad hun reactie en contactgegevens meegeven. Of natuurlijk vragen of het Verhalenhuis (telefonisch) contact maakt om ook zijn/haar verhaal op te nemen.

 

Wij hopen vooral in deze tijd zo wat menselijkheid bij iedereen te brengen, wat afleiding en wellicht herinneringen en voeding voor ons geheugen.

 

 

 

De mogelijke onderwerpen ter inspiratie zijn in het menu onder ‘collecties’ terug te vinden.