Met verhalen over Fi Long, King’s Garden, De Lange Muur, De Grote Muur, Mei Sum, Malakka, Kampong Kita en Kampong Express.
In deze luistervoorstelling ‘De Tweede Generatie’ vertellen de koks en restauranteigenaren hun verhalen over de jaren 50, 60 en 70 in Rotterdam.
Na de Tweede Wereldoorlog neemt het aantal Chinese restaurants aanzienlijk toe. Vanaf de jaren zestig gaan Nederlanders massaal naar ‘De Chinees’. Veel Chinezen emigreren ook naar Nederland, vaak in het kader van gezinshereniging. Ze komen vaak te werken in een restaurant, waar ze onderaan de ladder beginnen als bordenwasser en taugékweker. Velen hebben de droom om hun eigen restaurant te beginnen. Door de komst van repatrianten uit de voormalige kolonie Nederlands-Indië is er ook meer vraag naar Indisch eten. Chinese restauranteigenaren springen daarop in en nemen Indische koks in dienst. Zo ontstaan ook de Chinees-Indische restaurants met de welbekende gerechten als foe yong hai, babi pangang en koe lo yuk. In de jaren tachtig is maar liefst een derde van alle restaurants in Nederland Chinees of Chinees-Indisch.