Twee Aik Wong (Kuantan, Maleisië, 1955)
Hij werd geboren in een heel klein dorpje bij Kuantan, in het oosten van Maleisië. Daar groeide hij op in een gezin met tien kinderen en twee ouders die een toko runden, genaamd Keng Fa, ofwel geluk voor altijd. Oorspronkelijk komt zijn familie van Hainan, een van de drie Chinese eilanden. In het begin van de 20ste eeuw ontvluchtten veel Chinezen de armoede. Twee Aiks opa kwam zo eerst in Singapore terecht en later kwam zijn familie naar Maleisië.
Zelf reisde hij in 1976 zijn oom achterna, naar Nederland, waar hij begon als afwasser en drie jaar later werkte hij in de bediening op Scheveningen, in restaurant Golden Duck. Na tien jaar hard werken, verwezenlijkte Twee Aik zijn droom: een eigen zaak in Warmond, overgenomen van een kennis. Daarna begon hij samen met een kennis de Chinese Muur in Rijswijk met een lopend buffet, ‘afgekeken’ van buffetrestaurants in Hong Kong. In 1999 kwam hij naar Rotterdam, met de vraag of hij niet een Maleisisch restaurant wilde beginnen. Dat werd Malakka op Zuid en later ook Kampong Kita. Nu heeft hij nog een klein eethuis op de hoek van de West-Kruiskade met de Gouvernestraat: Kampong Express. Daar serveert hij familierecepten als laksa, nasi lemak, Hainan chicken rice en sojakip, streetfood uit Maleisië.
Inmiddels heeft hij twee kinderen, een zoon en een dochter en zijn er ook kleinkinderen. Zijn zoon is Michelinsterkok en heeft gestudeerd op een speciale horecaschool in Zwitserland. Twee Aik gaat elk jaar terug naar Maleisië om Chinees nieuwjaar te vieren met zijn familie.